perjantai 11. marraskuuta 2016

Suomi 100 vuotta?

Moro! Son mää Jaakko Ilikka täs taas. Rupes tää linnaelämä puuduttamaan pikku hilijaa ja aattelin että pitäs varamaan pakenemista yrittää. Alakuun suunnittelin että ton muurin yli kiipeisin. Mut sitte mää tajusin että saattasin kyllä myös mahtua käymälän putkista ryämiä ulos.
Noh määhän sit vartijan silimän välttäessä heti ensitöikseni sinne putkeen ryömin. Sieltä ulos pääseminen tuntu kestävän ainakin 500 vuotta. Ja kyllä sitä määkin olin järkyttynyt mimmonen maisema sitä ulkona odottikaan. Kyllä oli maisemat muuttunu sit viime näkemän! Vähän matkaa mää kävelin ja ihmettelin kaikkee uutta mitä tänne Turkuun on oikeen tullut. Valtaki on ilimeisesti vaihtunu ku ei enää ruotsin liput liuhunu vaan niitten tilalla oli jokin ihmeellinen siniristilippu. Ihimiset puhuu jostain Suomi 100 vuotta jutusta, mitähä ne tarkottaa?
Sitte mää hokasin et vaunutkii kulukee itteksee! kiiltävii purkkeja liikkuu pyärillä iliman hevosta. mihinä ne hevoset on karonnu? Joka pualella on harmaata, mun aikoihi oli sentää viälä puita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti