perjantai 11. marraskuuta 2016

Jääkiekon pauloissa

Moro! Son Jaakko Ilkka täs taas ja täytyhän sanoa, et nykymaalima on kyllä metka. M'olin kapsehtimassa Helsingissä ja siel oli lampi jäätyneenä keskellä toria. Lammen päällä ees taas meni mukuloita, joilla oli jaloissaan kengät, joihin oli kiinnitetty puukot pohjiin. Hyvien puukkojen haaskausta sanon mo. Sit niillä oli viel rekiaisat käsissään ja jään päällä luisui musta, luultavasti hiilenpala, koska oli sen verran musta, lättänä pallo. Jäin oikeen iha sikarooraamaan. Mukulat näyttivät pelaavan jottain peliä. En ymmärtänyt sääntöjä, mutta aina ku joku noosta sai sen lättänä pallon kuljetettua sellasen metallikehikon sisään, jossa oli kalastusverkko takana, nii se huusi kovaan ääneen, et "MAALII!" ja hyppäs vattalleen jäälle. Tais ilmeisesti voittaa tai sit se sai jonkun sairauskohtauksen, mut muut mukulat ei reagoinu asiaan mitenkään, joten veikkaan ensimmäistä.
Ilmaveivi


Tovin sikarooraamisen jälkeen yksi näistä klopeista tuli luokseni ja kysyi haluaisinko tulla mukaan pelaamaan. Vastasin, et en ees tiedä mitä te pelaatte. No se hän sai klopin aivan villiks. Hän selitti kauhiaa vauhtia pelistä, jonka nimi oli jääkiekko ja se lättänä pallo oli kiekko, joka ei ollut hiiltä vaan kumia. Mitähän sekin mahtaa olla, tiedä häntä.

Suomi on kuulemma jääkiekossa yksi huippumaista, mikä on metkaa, sillä ite en oo koskaan tuollaisesta kuulukkaan, ja oli se voittanut pari maailmanmestaruuttakin. Mikael Granlundin ilmaveivi oli myös "super cool", mitä se ikinä tarkottaakaan. Viimeksi kun kuulin sanan ilmaveivi Veikko-setä fälttäs peltoo ja törmäs kiveen. Katteltiin äiteen kanssa, kun muta vaan loiskui. Voi ku moolla onkin ikävä Veikko-setä, mistä tulikin mieleen, et missähän se vaimo mahtaa olla. Täytyypi lähtee ettiskelee.
Näkyillään taas seuraavassa kirjeessä!

~Jaakko Ilkka Ilmajoelta



Etelä-pohjanmaa - Suomi-sanakirja
Metka=kummallinen, Kapsehtiminen=kuljeskella, katsella, Mukula= nuori lapsi, Sikaroorata= tuijottaa, Kloppi= nuori poika, Fältätä= kyntää





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti